تیتر20- گل گهر با استراتژی تدوین شده خود را برای چشم انداز 1410 آماده می کند تا بتواند از اصلی ترین قدرت های معدنی کشور باشد. از سویی دیگر تغییر اشتهای بازارهای جهانی باعث شده تا برخی محصولات معدنی از اقبال بیشتری برخوردار باشند و بتوانند سود بیشتری را راهی شرکت های معدنی کنند.
شرکت معدنی و صنعتی گل گهر تا سال های قبل عمده فعالیت های خود را بر استخراج سنگ آهن و در ادامه ایجاد زنجیره ارزش فولاد متمرکز کرد.
این برنامه توانست میزان حضور گل گهر در زنجیره ارزش فولاد را افزایش دهد و این مجموعه سهمی بیش از 30 درصد از تامین مواد اولیه صنعت فولاد را به خود اختصاص دهد.
همین نقش آفرینی باعث شد تا گل گهر به دنبال سهم خواهی بیشتر باشد. اما امروز دیگر این سهم خواهی محدود به زنجیره ارزش فولاد نیست، بلکه این مجموعه با چشم انداز تدوین شده به سراغ حوزه های دیگر رفته است.
حضور در کنسرسیوم های معدنی یکی از قدم هایی است که گل گهر برای ورود به حوزه های دیگر برداشته است. گل گهر یکی از اعضای کنسرسیوم مس جانجا است. اما حضور گل گهر در این حوزه تا چه اندازه با آینده نگری انجام شده است؟
نگاهی به بازار پیش روی فلز مس، نشان می دهد، بازار خوبی در انتظار این فلز است. توسعه تولید خودروهای برقی و تغییر کاربری فلز مس از مهمترین دلایلی است که می تواند میزان تقاضا برای مس را افزایش دهد.
درنتیجه حضور گل گهر در این حوزه می تواند در آینده به درآمدزایی خوبی منجر شود. این موضوع نشان می دهد سرمایه گذاری در حوزه های دیگر از سوی گل گهر با برنامه ریزی و رصد بازار آینده انجام می شود.
اما گل گهر تنها به مس فعالیت خود را محدود نکرده است. رفتن به سمت ایجاد معدن و کارخانه تولیدات طلا، مس، فلزات کمیاب و استحصال عناصر با ارزش از شورابه ها از دیگر برنامه هایی است که گل گهر آن را در دستور کار قرار داده است.
بدون شک ورود به حوزه عناصر نادر می تواند انقلابی در فعالیت های گل گهر ایجاد کند اما شاید بخشی از این استراتژی به برنامه های گل گهر در حوزه اکتشاف باز می گردد که تصمیم گرفته است رویه این برنامه را کمی تغییر داده و به سراغ مواد دیگری برود که می تواند در ادامه راه مسیر درآمدزایی برای این مجموعه را تغییر دهد.
از سویی دیگر تمرکز این مجموعه بر ارتقای دانش فنی و توسعه همکاری ها با شرکت های دانش بنیان می تواند گل گهر را در ادامه این مسیر یکه تاز کند.
گل گهر در چهار محدوده فلز آنتیموان، طلا و سنگ آهن نیز برنده مزایده شده که تمامی آنها نشان می دهد، سیاست گذاری ها در این مجموعه با تغییر و تحول همراه است و این اتفاق نشان می دهد گل گهر تنها به یک حوزه بسنده نمی کند. این موضوع می تواند شانس گل گهر در سوددهی را هم افزایش دهد.
درواقع این تغییرات نشان می دهد دیگر بازار پیش روی کامودیتی ها به فعالیت های تک بعدی شرکت ها اکتفا نمی کند، گل گهر نیز خود را برای این تغییر آماده کرده و با حضور در بخش های مختلف سعی بر تقویت حوزه های دیگر دارد تا در شرایط مختلف سوددهی مجموعه اش تحت تاثیر قرار نگیرد.